FC SIMRUQ – NK SLAVEN BELUPO 0:3

28.01.2013.


SIMRUQ: Kramenko (87. Pitezzkievich) Kitzimov, Bamaldanov, Zrnanović (od 72. Mamafov) Shemonagov, Poladov (46. Mizili) Bojić (od 76. Eggulov) Poljak, Kuzhanov, Buzkhardt, Popović (još su igrali: Pitezzkieich, Mamafov, Mizzili, Eggulov).

Trener: Chixadze Georgi

SLAVEN BELUPO: Pelin (46. Rodić) , Geng (46. Barić), Pranjić (85. Tucaković), Kokalović (46.Herent, 85. Takač)), Maras (46. Pilipović), Čanađija (75. Maretić), Bubnjić (72. Senić), Rak (60. Brlek), Vugrinec (60. Šaban), Delić (46. Glavica), Novinić (60. Jelavić).

Trener: Roy Ferenčina
Strijelci: 1:0 – Vugrinec (6), 2:0 – Vugrinec (22), 3:0 – Vugrinec (57 – 11m).
Sudac: Murat Dost. Pomoćnici: Faruk Kaplan i Servet Kavak (svi iz Turska).
Igralište u kampu hotela Kremlin Palace.

Izvješće:
U trećoj prijateljskoj provjeri na pripremama u Antalyji Slaven Belupo je svladao Simruq, drugoplasiranu momčad azerbajdžanskog prvenstva – 3:0.
Već u 6. minuti Rak je izveo udarac iz kuta a spretni Vugrinec sa 6 metara glavom „trese“ suparničku mrežu za 1:0. Samo dvije minute kasnije Maras je ubacio dobru loptu u kazneni prostor Simruqa koju je Rak pucao iznad grede. Farmaceuti igraju vrlo dobro i uvjerljivo i u 13. minuti imali su još jednu prigodu za povećanje vodstva kada je Rak još jednom izveo udarac iz kuta, Vugrinec iz prve puca na vrata protivnika a jedan njegov obrambeni igrač loptu izbija s gol-linije.
Igrala se 22. minuta kada je Delić u suparničkom kaznenom prostoru srušen s leđa, sudac nije dosudi čisti jedanaesterac no lopta se odbila do Vugrinca koji s 14 metara preciznim udarcem pogađa sam gornji kut vratara Simurga za 2:0.
Najbolju prigodu da smanji vodstvo Slavena Belupa Simruq je propustio u 39. minuti kada Popović u protunapadu izlazi pred vratara Pelina, koji loptu nogom izbija u polje. Nekoliko minuta kasnije bivši igrač našeg kluba Stjepan Poljak, koji sada igra za Simurq odlučio se na udarac s 28 metara, Pelin loptu odbija do Popovića čiji je udarac završio preko gola.
U drugom dijelu susreta farmaceuti nastavljaju s vrlo dobrom igrom i potpuno dominiraju travnjakom te imaju još nekoliko vrlo povoljnih prigoda za povećanje vodstva. Herentov udarac u 53. minuti suparnički vratar obranio je krajnjim naporom, a tri minute kasnije Maras iz slobodnog udarca s 25 metara loptu šalje koji centimetar iznad grede protivnika.
I onda treći pogodak Slavena Belupa!
U 57. minuta izbijenu loptu Glavica škaricama vraća u kazneni prostor Simruqa, lopta dolazi do Raka koji prolazi vratara a ovaj ga povlači s leđa i sudac opravdano pokazuje na „bijelu točku“. Smireni „Vuga“ bio je neumoljiv i na svoj način dovodi Slaven Belupo u vodstvo za konačnih – 3:0.
Do kraja utakmice još dvije stopostotne prigode propustili su realizirati Jelavić u 72. i Glavica u 82. minuti kada su potpuno sami izašli pred vratara Simurqa, ali nisu bili precizni.
Posljednju prijateljsku utakmicu u Turskoj Slaven Belupo će igrati 31. siječnja s poljskim Pogonom u 15.30 sati, a 1. veljače vraća se u Koprivnicu.