FC ANORTHOSIS FAMAGUSTA – NK SLAVEN BELUPO 0:2 (0:1)

16.06.2001.Sastav NK Slaven Belupo

Solomun, S.Bošnjak, Crnac(od 80’ Gal), Kacić, Radiček, Ferenčina, Mužek, Amižić(od 51’ Kovačević), Geršak, Jurčec(od 73’ Bajsić), Dodik

Trener: Dražen Besek

Sastav FC Anorthosis Famagusta

Georgallides, Hristofi, Psillos, Colafides, Sotiriu, Irodotu, Stratis, Kursaros(od 45’ Adamu), Ciepis(od 60’ Parmakis), Antoniu, Pavlu(od 66’ Petrov)

Trener: Nikolaj Kostov

Suci

Glavni sudac: Delče Jakimovski (Makedonija)

Pomoćni suci: Ljubomir Krstevski i Angel Bungurov (Makedonija)

Golovi

0:1 37’ Jurčec, 0:2 63’Mužek

Žuti kartoni

 

Crveni kartoni

 

Gledatelja

1000

Izvještaj sa utakmice

Prvo kolo Intertoto kupa neće ostaviti neke veće impresije u glavama onih koji su utakmicu odigrali kao ni kod onih koji su je po velikoj vrućini odgledali do kraja. Gotovo juniorski sastav Anorthosisa koji se suprostavio koprivničkim igračima bio je lak plijen farmaceutima, koje je tek nedostatak koncentracije spriječio da utakmicu privedu kraju i s većim rezultatom u svoju korist.

Dodik, Jurčec i Geršak stvorili su više izglednih prilika no nedostajalo je preciznosti.

Dražen Besek u svezi toga je izajvio:” Vjerujem da će igrači s vremenom bolje reagirati u situacijama kada se sami nađu pred protivničkim vratima.”

Prvi pogodak djelo je kapetana Renata Jurčeca, koji je iskoristio prodor Gorana Geršaka po lijevoj strani. Mužek je propustio loptu upućenu prema njemu i tako prevario domaću obranu, čime je Jurčecu omogućio nesmetanu egzekuciju snažnim udarcem s 15 metara.

Konačni rezultat postavio je Damir Muzek u 63. minuti. Nakon Kacićevog ubačaja iz kuta najviši u skoku bio je koprivnički veznjak koji glavom zabija prekrasan zgoditak s 6 metara u desni gornji kut nemoćnog vratara Georgallidesa.