FARMECEUTI U SRIJEDU ODLAZE NA PRIPREME U ROVINJ

13.01.2014.


Nogometaši Slavena Belupa u utorak završavaju prvi dio zimskih priprema za proljetno prvenstvo koje su obavljali na Gradskom stadionu, teretani Fitness centra Cerine te u šumi Crna gora i to po novoj metodologiji rada (3+1).
Za takav rad klub je na preporuku trenera Frančića nabavio DVD-e s prezentacijom treninga i igre Barcelone (“tiki-take”) koju će koprivnički prvoligaš primjenjivati u drugom dijelu natjecanja u kojem ga očekuje polufinale kupa s Dinamom i nastavak prvoligaškog nadmetanja.
Iz jesenskog prvenstva nedostajat će Vilim Posinković s kojim je raskinut ugovor, dok će Stjepan Geng (21) i Dženan Haračić(20) na posudbu.
Od novih imena za sada je farmaceutima pristupio Vedran Celiščak koji je kao junior našeg kluba otišao u Hajduk, zatim igrao za još nekoliko hrvatskih prvoligaša i jedno vrijeme u Rusiji, a jesensku sezonu proveo u trećeligašu Croatiji iz Grabrovnice.
Hoće li u Slaven Belupo pristići još neko novo ime bit će poznato ovih dana, odnosno na drugom dijelu priprema u Rovinju kamo naši nogometaši odlaze u srijedu prije podne.
Prema riječima trenera Mladena Frančića farmaceute zanimaju samo igrači koji će biti pojačanja i koji bi trebali pridonijeti uspješnijim igrama u proljetnom prvenstvu. Prije svega jedan provjereni i iskusni napadač koji bi trebao poboljšati učinkovitost koprivničkog sastava.
Na pripremama u Rovinju naša će momčad odigrati tri prijateljske utakmice. S trećeligašem Grobničanom, Istrom 1961 i slovenskim prvoligašem Rudarom iz Velenja.
U tim susretima trener Frančić dobit će prvi uvid na koje igrače može računati u proljetnom nastavku, a nakon povratka iz Rovinja Slaven Belupo će imati još dvije generalne provjere sa slovenskim prvakom Mariborom i hrvatskim drugoligašem Zagrebom. Obje utakmice igrat će se u gostima.