FARMACEUTI SU S HAJDUKOM PRIKAZALI NAJBOLJU PROLJETNU IGRU, IAKO NISU POSTIGLI PUN POGODAK

22.04.2013.


Iako je Slaven Belupo još uvijek bez proljetne pobjede jučerašnja prvenstvena utakmica s Hajdukom (1:1) pokazala je, da su farmaceuti znatno podigli razinu svoje igre s kojom bi u završnici prvoligaškog natjecanja trebali pokazati svoje pravo lice.

S takvom konstatacijom složio se i trener naše momčadi Roman Sović koji je nakon susreta s Hajdukom bio zadovoljan pristupom svakog igrača, a posebno njihovom borbenošću.
Bila je to za mene, uz uzvratnu kup-utakmicu s istim suparnikom u Splitu najbolja igra našeg sastava u proljetnom prvenstvu. Dečki su od samog početka krenuli snažno i odgovorno, već u 24. minuti došli smo u vodstvo i prava je šteta što nismo osvojili sva tri boda. No, Hajduk je uvijek Hajduk, koji je također imao svojih prigoda i ne mogu reći da nije zasluženo izjednačio početkom drugog dijela susreta. Zbog toga mislim da je neodlučeni rezultat realan i da su gledatelji mogli uživati u dinamičnoj i napetoj igri s obje strane – naglasio je Roman Sović i nastavio:
Ne preostaje nam drugo nego da prvu proljetnu pobjedu čekamo u nastavku prvenstva u kojem je još ostalo pet kola. Znam da za pobjedu nema čarobnog štapića već da do nje možemo doći samo radom i poštenim pristupom kakav smo imali upravo s Hajdukom. Ozračje u momčadi je dobro, igrači su svjesni svojih mogućnosti i na svakom treningu radimo najbolje što možemo. Sada nam predstoji teško gostovanje kod Dinama u Zagrebu koji je našim neodlučenim ishodom s Hajdukom već osvojio titulu prvaka, a onda nam slijede ipak nešto lakši suparnici. Najvažnije, da do tih susreta zadržimo trenutačnu formu i da se već jednom sreća vrati i na naš mlin. Uz dobru igru kojom želimo završiti prvenstvo i naravno osvojiti što više bodova i dalje ćemo promovirati igrače iz naše nogometne škole. S Hajdukom ih je u početnom sastavu bilo čak sedmero: Rodić, Purić, Bubnjić, Delić, Gregurina, Čanađija i Brlek, a tu je i kapetan Kokalović koji je Splićane morao propustiti zbog ozljede. Mislim da je toliki broj vlastitih igrača u momčadi veliki dobitak za klub i njegovu budućnost – zaključio je trener Slavena Belupa, Roman Sović.