FARMACEUTI SU PRIKAZALI DOBRU IGRU U SUSRETU S RUSKIM PRVOLIGAŠEM KRYLIA SOVETOV

25.01.2013.


Slaven Belupo je u jučerašnjem prijateljskom ogledu na pripremama u Turskoj s ruskim prvoligašem Krylia Sovetov prikazao dobru igru u vrlo živoj i zanimljivoj utakmici, koja je završila – 0:0.
U prvom poluvremenu ruski prvoligaš je imao nešto više prilika od kojih su najbolje bile u 2. i 18. minuti kada je njegov najbolji igrač Caballero puca iskosa sa 16 metara, ali je Rodić u oba navrata jako dobro reagirao. Isti igrač je u 20. minuti pucao glavom s nekoliko metara – iznad grede.
Vrlo dobru prigodu imao je Vugrinec u 9. minuti čiji je odličan udarac obranio ruski vratar Vermenko. Novi napadač naše momčadi Novinić uputio je također vrlo dobar udarac prema vratima Rusa u 68. minuti, ali je lopta završila u bloku njihove obrane.
U drugom dijelu susreta oba trenera obavila su dosta izmjena no utakmica je i dalje bila puna trke i borbenosti, a najbolji je pokazatelj šest žutih kartona koje su od naših igrača dobili: Geng, Pranjić i Tucaković.
Igrala se 52. minuta kada je Šaban pucao iskosa ali je vratar Krylia Sovetov bio na mjestu i obranio njegov udarac. U 60. i 63. minuti Rak je imao dva izvrsna ubačaja iz prekida pred vrata Rusa, što nažalost naši igrači nisu iskoristili. Najbolju priliku za pogodak u drugom dijelu Rusi su imali dvije minute kasnije kada je njihov igrač Goreny glavom pogodio vratnicu.
Kako se susret približavao kraju Slaven Belupo je imao terensku inicijativu i više izglednijih prigoda, a najveća je bila u 83. minuti kada je na jedan odličan ubačaj sa strane Jelavića u skoku s obje ruke za dres povukao i srušio jedan suparnički igrač. Bio je to klasičan jedanaesterac za farmaceute kojeg ruski sudac Vezulidez nije htio vidjeti. Sve u svemu bila je to odlična utakmica protiv vrlo jakog protivnika.

Slijedeći prijateljski ogled Slaven Belupo igra u subotu u 17 sati protiv Rumunjskog Petrolula na igralištu hotela Miracle.