FARMACEUTI SU FAVORITI U SUSRETU S CIBALIOM, ALI TREBA BITI OPREZAN

19.05.2014.


Kako se i očekivalo Slaven Belupo će u kvalifikacije za prvoligaški opstanak kao devetoplasirana momčad MAXtv Prve HNL, a suparnik će mu biti drugoplasirani sastav Druge HNL vinkovačka Cibalia.
U našem klubu nisu iznenađeni ovakvim raspletom nakon posljednjeg prvoligaškog kola i spremno čekaju dva ogleda s Vinkovčanima, te vjeruju da će biti ukupni pobjednici i zadržati prvoligaški status.
Kad je riječ o kvaliteti jedne i druge momčadi onda nema dvojbe da je Slaven Belupo favorit u susretima s Cibaliom i da njegov prvoligaški opstanak ne bi trebao biti upitan, ali je isto tako poznato da je ishod kvalifikacijskih ogleda uvijek neizvjestan.
Trener farmaceuta Elvis Scoria prije svakog susreta završnice prvenstva isticao je psihološku stabilnost svoje momčadi koja ju je pokazala gotovo na svakoj utakmici, posebno u susretima na koprivničkom travnjaku gdje su bez bodova ostali Hajduk, Lokomotiva, Osijek i Zadar. Za očekivati je da će tako biti i s Vinkovčanima, uz maksimalnu motivaciju i maksimalni oprez.
Vjerujemo, da će Slaven Belupo biti ukupni pobjednik kvalifikacija kako bi prijatelji koprivničkog nogometa i sljedeće sezone gledati prvoligaške dvoboje.
Treba reći da su se ova dva kluba sastala i u kvalifikacijama za Prvu HNL1997. godine u Zagrebu na turniru, gdje je još igrala i Segesta. Na prvom “trokutu” koji je odigran na maksimirskom travnjaku sve tri utakmice završile su neodlučenim rezultatom, da bi u Kranjčevićevoj najuspješniji bio Slaven Belupo koji je u odlučujućem susretu svladao upravo Cibaliu i od tada je stalni član najkvalitetnijeg hrvatskog natjecanja.