FARMACEUTI S DINAMOM POKAZALI NAJBOLJU IGRU U DOSADAŠNJEM PRVENSTVU

29.09.2014.


Osvojeni bod u susretu s europskim Dinamom od najveće je važnosti za Slaven Belupo, koji je uz pobjedu s Osijekom po prvi put u dosadašnjem prvenstvu spojio dva pozitivna rezultata i pokazao da mu nije mjesto na začelju ljestvice. Igrali su farmaceuti kao u svojim najboljim danima i prava je šteta što nisu nanijeli prvi ovosezonski poraz Zagrepčanima, koje je pri kraju susreta s dvije sjajne obrane spasio njihov čuvar mreže – Eduardo.
Odigrati neodlučeno s najboljim hrvatskim klubom je za nas velika stvar i mislim da možemo biti jako zadovoljni. Dinamo je sastav odličnih individualaca koji nisu pronašli načina kako doći do naše mreže, jer su ispred sebe imali odgovornu i organiziranu obranu. Osjećam da se vrlo dobro dižemo u igri koja postaje sve kvalitetnija, a koju smo pokazali upravo s Modrima – istaknuo je trener Slaven Belupa Elvis Scoria koji je nakon utakmice primao čestitke za dobru igru i pozitivan rezultat, te nastavio:
Vidi se da smo postali momčad, da sada dišemo kao jedan i što je najvažnije na posljednja dva prvenstvena susreta nismo primili pogodak. Naši vezni igrači također su obavili veliki posao i uspješno parirali Dinamovcima koji u svojoj veznoj liniji imaju odlične pojedince i reprezentativce. Usto, utakmica je po meni bila zanimljiva, čvrsta, borbena i mislim da je zadovoljila gledatelje na stadionu. Igrali smo maksimalno i to je najveći razloga što smo s uglednim suparnikom zasluženo osvojili bod. Naša je situacija i dalje ozbiljna, ali ovaj rezultatski pomak koji smo učinili s Osijekom i Dinamom daje nam vjeru u bolje dane. Cilj nam je da što prije napustimo dno ljestvice i da se približimo momčadima koje se nalaze u njenoj sredini – zaključio je Elvis Scoria koji već razmišlja o Zagrebu s kojim će farmaceuti u petak igrati u Kranjčevićevoj.