FARMACEUTI PREDVODE PRVOLIGAŠKU LJESTVICU

30.07.2012.


Slaven Belupo je pobjedom u jučerašnjem susretu s Istrom 1961 potvrdio da se nalazi u odličnoj formi te da se zasluženo i nakon drugog kola nalazi na čelu prvoligaške ljestvice.

Farmaceuti su se svojim navijačima predstavili u sjajnom izdanju, bili uvjerljivo bolji od Puljana svih 90 minuta, koji su samo povremenim i rijetkim napadima prelazili na njihovu polovicu.

Nakon utakmica bio je zadovoljan i trener Slavena Belupa Roy Ferenčina.

Uspjeli smo se oporaviti od utakmice Eurolige koju smo igrali samo prije tri dana u Sjevernoj Irskoj i mogu reći, da su me naši igrači zaista ugodno iznenadili trkom i htjenjem. Djelovali smo kao prava momčad, nije bilo slabog mjesta, igrali smo vrlo protočno i to je rezultat naše uvjerljive pobjede. Jako smo dobro otvorili utakmicu, došli u vodstvo, da bi ubrzo postigli i drugi pogodak te na odmor otišli s prednošću – 2:0. U nastavku smo rutinski odradili posao, postigli još jedan gol za 3:0 i sve je bilo riješeno. Počasni pogodak gostiju malo nas je iznenadio, ali to se nažalost događa na utakmicama – kazao je trener Roy Ferenčina i dodao:
Sada se okrećemo gostovanju u Španjolskoj kod Athletica Bilbao i već ćemo današnji trening podrediti tom susretu. Nemamo mnogo vremena, a kao što ste vidjeli s Istrom sam „miksao“ momčad jer uz Euroligu igramo i prvoligaško prvenstvo – završio je trener našeg kluba.

Slaven Belupo će sutra imati još dva treninga, a u srijedu ujutro zrakoplovom odlazi iz zagrebačke zračne luke u Bilbao.