FARMACEUTI OSVOJILI BODOVE S ISTROM ZA MIRNIJU PRVOLIGAŠKU ZAVRŠNICU

06.05.2013.


Prva proljetna pobjeda Slavena Belupa izmamila je osmjeh na licima istinskih navijača koprivničkog prvoligaša, koji se s tri osvojena boda u susretu s Istrom 1961 ponovno vratio na šesto mjesto prvenstvene ljestvice.
Pobjednički pogodak postigao je najmlađi prvotimac Dario Čanađija sjajnim udarcem s 20 metara, svladavši gostujućeg vratara Ježinu u završnici utakmice i pokazao da je jedan od ključnih i najvažnijih kotačića u momčadi farmaceuta.
Sretan sam zbog pogotka koji nam je donio sva tri boda i s kojim smo se opet vratili u zlatnu sredinu – kratko je nakon ogleda s Puljanima komentirao raspoloženi Dario Čanađija.
Ništa manje sretan nakon prve proljetne pobjede nije bio ni trener Roman Sović, itekako svjestan osvojenih bodova s Puljanima.
Nije bilo lako jer Istra je ovog proljeća poslije Dinama najuspješniji gost i zato mi je ova pobjeda vrlo draga. Čestitam svojim igračima koji su velikim zalaganjem i trudom došli do bodova i pokazali karakterni pristup svih 90 minuta. Utakmica je bila vrlo tvrda, prava prvenstvena u kojoj je naš ulog bio veći nego kod gostiju koji bi bili zadovoljni i neodlučenim ishodom. Zbog težine susreta imali smo i dosta grešaka, posebno u pasu, ali na kraju sve je dobro ispalo – naglašava trener naše momčadi i nastavlja:
Puljani su igrali vrlo organizirano, orijentirali se na protunapade i također imali nekoliko prigoda, ali ih srećom nisu iskoristili. Još jednom se pokazalo da je rezultat u konačnici najvažniji i zbog toga je naša pobjeda zaslužena. Sada mirnije ulazimo u samu završnicu prvenstva u kojoj ćemo nastojati zadržati trenutačni plasman – završio je Roman Sović kojem je nakon utakmice na pobjedi čestitao i gostujući trener Igor Pamić, te na igri i pogotku pohvalio mladog Darija Čanađiju.