FARMACEUTI OSTALI BEZ BODOVA S RIJEČANIMA ZBOG SLABIJE IGRE U PRVOM DIJELU UTAKMICE

17.09.2012.


Nije bilo lako igračima i upravi Slavena Belupa kao ni njegovim navijačima nakon nedjeljne izgubljene utakmice s Rijekom, koja je farmaceutima nanijela prvi prvenstveni poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Naši igrači predstavili su se u slabijem izdanju od nego što se očekivalo, posebno u prvom dijelu kada su nesmotrenošću i nespretnošću u obrani dozvolili Riječanima da na odmor odu s dva pogotka prednosti.
Nezadovoljan igrom trener Ferenčina je u poluvremenu susreta učinio dvije izmjene, umjesto Batarela i Grgića ušli su Delić i Bušić što je donijelo veliki pomak u igri koprivničke momčadi koja je na travnjaku izgledala znatno bolje i prava je šteta što je postigla samo jedan pogodak, kojeg je iz slobodnog udarca realizirao iskusni Davor Vugrinec. Bio je to njegov 132. prvoligaški gol u povijesti hrvatskog nogometa, čiju su realizaciju navijači Slavena Belupa popratili dugotrajnim pljeskom.
Nažalost, farmaceuti su i pored dobre igre u drugom dijelu susreta ostali bez bodova, iako su imali nekoliko sjajnih prigoda da još koji puta „zatresu“ mrežu Riječana.
Nogomet se igra na golove koje je postigla Rijeka, dok smo mi naše prigode propustili. Čestitam gostima na pobjedi do koje su došli našim greškama u prvom poluvremenu kada smo djelovali dosta nesigurno, posebno u obrani – kazao je trener Slavena Belupa Roy Ferenčina i nastavio:
U drugom dijelu utakmice napravio sam izmjene koje su donijele mnogo bolju igru, ali nismo imali sreće u završnim akcijama. Mislim, da je bilo i nekoliko čudnih odluka suca, ali mi smo ipak sami krivi što bodovi nisu ostali u Koprivnici. Propustili smo veliku prigodu za nastavak uspješnog niza, ali tako je to u nogometu. Utakmica s Riječanima ostala je iza nas i dobra nam je opomena za nastavak prvenstva u kojem se sada potpuno okrećemo gostovanju kod Hajduka – završio je trener Ferenčina koji u Splitu neće moći računati na Čanađiju zbog tri žuta kartona, ali će mu na raspolaganju najvjerojatnije biti Nikola Rak koji mu je svojom kvalitetom, a posebno brzinom itekako nedostajao u igri.