FARMACEUTI KRENULI S PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU

13.06.2012.


Nogometaši Slavena Belupa u utorak poslijepodne krenuli su s pripremama za sljedeću sezonu u kojoj ih uz prvoligaško prvenstvo očekuje i nastup u Euroligi.

Prvom prozivu uz stručni stožer bili su nazočni predsjednik kluba Stanislav Biondić, te klupski direktori Zvonimir Šimunović, Roman Sović i Robert Kerovec.

–   Čestitam vam na plasmanu u Europu u koju smo se vratili nakon dvogodišnjeg izbivanja. Vidim da nam nedostaju neki iskusniji igrači iz prošlog prvenstva, ali vidim i mnogo mladih u koje svi vjerujemo. Očekujem da i u nadolazećoj sezoni pokažete svoju vrijednost i ne dvojim da će te opet postizati zapažene rezultate – kazao je predsjednik kluba Stanislav Biondić i dodao:

–   Vrijeme je recesije, ali Slaven Belupo će i dalje biti stabilna sredina. Europa je pred vama i to je još jedna velika prilika da pokažete svoje sposobnosti kao i u novom prvenstvu u kojem će se sada natjecati 12 klubova. Očekuje nas sve zajedno velika borba i uvjeren sam da ćemo je uspješno svladati – zaključio je predsjednik Biondić, dok je trener Roy Ferenčina naglasio:

–   Pred nama je vrlo naporna sezona za koju se moramo jako dobro pripremiti. Konačni popis igrača još nije gotov i tijekom priprema sigurno ćemo se pojačati. Uvjeren sam, da ćemo kroz pripreme iskristalizirati najbolju momčad i uspješno krenuti u Euroligu i prvoligaško prvenstvo u kojem ćemo biti osjetno pomlađeni. Ovaj tjedan pripremat ćemo se na Gradskom stadionu, a zatim odlazimo na pripreme u Sv. Martin na Muri gdje ćemo imati dvije vrlo ozbiljne prijateljske provjere – završio je Ferenčina, čiji su suradnici i dalje Pavo Crnac i trener vratara Branko Bali.

Od igrača koji su iznijeli teret prošle sezone nedostajat će Brezovec, Mujanović i Poljak koji su otišli iz kluba, dok je s pripremama krenulo  nekoliko igrača koji su bili na posudbi u trećeligašu Koprivnici, kao i nekoliko darovitih juniora.

Najiskusniji igrač našeg kluba Davor Vugrinec dobio iz privatnih razloga nekoliko dana produženog odmora i u pripreme će se uključiti nešto kasnije.