ELVIS SCORIA NAJAVIO ODLAZAK IZ SLAVENA BELUPA

28.05.2007.


Slaven Belupo u subotu ipak nije uspio napraviti podvig i osvojiti Hrvatski nogometni kup, Dinamo je kasnim pogotkom došao i do osmog naslova u Kupu te dvostruke krune u ovoj sezoni. Utakmica u subotu bila je prva u povijesti kluba odigrana pod rasvjetom, a okupila je rekordni broj gledatelja koji su stvorili odličnu atmosferu.

 Nakon utakmice, trener Dinama Branko Ivanković je izjavio:

– Presretan sam što smo osvojili i drugi trofej, što smo odigrali dramatičnu utakmicu sa Slavenom u prekrasnoj, fantastičnoj atmosferi koju su stvorili navijači obje momčadi. Utakmica je bila vrlo uzbudljiva, i apsolutno zasluženo nosimo ovaj trofej jer smatram da smo u obje utakmice bili bolji suparnik od Slavena. No, Slaven nam je bio najteži protivnik, teži i od Hajduka, jer ima bolje organiziranu igru – rekao je Branko Ivanković.

Trener Slavena Belupa Elvis Scoria:

– Jako sam zadovoljan, moja je ekipa odigrala pravu utakmicu, ali sam s druge strane tužan što smo propustili veliku priliku za osvajanje prvog trofeja u povijesti Slavena. Ne bih se složio da je Dinamo bio bolji, iako je trofej zasluženo osvojio, jer je postigao gol više od nas. Uzvratna utakmica finala bila je na vrlo visokoj razini trke, agresije i taktike s jedne i druge strane. Mi smo kod 1:0 pomislili da možemo dati i drugi gol, napadali smo Dinamo, i to je pokazalo da je ekipa imala dobar mentalitet na ovoj utakmici. Igrači su odigrali na 100 posto svojih mogućnosti, bili smo blizu jedanaesteraca, a to bi bila lutrija. Čestitamo Dinamovim igračima i treneru, kao i mojim igračima na utakmici koju su odigrali fantastično – rekao je Elvis Scoria i zatim potvrdio kako odlazi s mjesta trenera Slavena Belupa.

– Došao je trenutak za oproštaj, zahvalio bih klubu, igračima i publici na ovih predivnih godinu i pol dana, i prava je šteta što nismo uzeli Kup. Odlazim jer mislim da je to najispravnija odluka, slušam sebe u ovakvim trenucima i mislim da je to najpoštenije prema sredini u kojoj sam radio i koja me dobro dočekala – izjavio je Scoria.