Drugu utakmicu u nizu u prvoj momčadi Slaven Belupa pet igrača iz Škole nogometa!

10.09.2018.


Antun Marković, Vinko Međimorec, Zvonimir Šarlija, Bruno Bogojević i Mateas Delić, nakon Hajduka, i drugu utakmicu u nizu startali su u početnom sastavu Slaven Belupa. Petorica nogometaša iz naše Škole nogometa sudjelovala su u važnoj, prvoj ovosezonskoj, pobjedi protiv Intera iz Zaprešića rezultatom 2:1. Kada se sjetimo da je na pripremama naše momčadi od 27 igrača njih čak 14 bilo iz Škole nogometa Slaven Belupa ne preostaje nam ništa drugo nego biti ponosni na podatke kojima se malo koji klub u ligi može pohvaliti.

– Cilj našeg kluba, naravno osim stabilnosti i dobrih rezultata, je svakako razvijanje mladih igrača iz naše Škole nogometa. Petorica u utakmici protiv Hajduka i Intera u prvih 11 i četrnaestorica na pripremama dokaz su da vjerujemo našim dečkima i da će svaki onaj kojem pristup bude pravi, uz kvalitetu koju posjeduje, dobiti svoju šansu. Istaknuo bih i to da velika većina onih kojih zaigraju u Slavenu iz naše Škole nisu epizodisti, već imaju bitnu ulogu u momčadi. Nadam se da će sve to skupa prepoznati i naši navijači čija je podrška potrebna našim igračima kako bi napredovali i ostvarivali dobre rezultate – objasnio je direktor kluba Zvonimir Šimunović.

I domaćim igračima najljepše je igrati pred svojim obiteljima i prijateljima.

– Nema boljeg osjećaja nego osvajati bodove za svoj klub pred najbližima. Cijeli život sam u Slavenu i drago mi je da sam dobio priliku zaigrati u Prvoj HNL ‘u svom dvorištu’. Velika želja mi je da na svakoj utakmici imamo što više naših navijača na tribinama jer je uz njih puno lakše doći do pobjeda – rekao je naš stoper Zvonimir Šarlija.

Igrači iz Škole nogometa koji su prošli ljetne pripreme ili su u kadru prve momčadi: Antun Marković, Damjan Kurtanjek, Zvonimir Šarlija, Vinko Međimorec, Filip Hlevnjak, Matko Zirdum, Marko Martinaga, Mateas Delić, Bruno Bogojević, Ivan Dolček, Ivan Jajalo, Matej Resler, Davor Sinjaković i Mihael Mladen.