DRUGI DIO PRVENSTVA ODGOĐEN ZA 27.VELJAČE

12.02.2010.


Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni danas je poslije 12 sati službeno obznanio odluku o odgodi nastavka prvenstva za tjedan dana što znači, da se 18. prvoligaško kolo neće igrati 20., već 27. veljače.
Razlozi ove odluke su visoke snježne padaline na većini prvoligaških stadiona, niska temperatura i smrznuti tereni koje klubovi nisu u mogućnosti pripremiti do 20. veljače.
Za ovakvu odluku, nakon konzultacija bilo je 13 prvoligaških klubova među kojima i Slaven Belupo, koji će u prvom proljetnom kolu 27. veljače gostovati kod Hajduka u Splitu, dok će nastavak sezone dan ranije (26. veljače) otvoriti Zagreb – Rijeka.
U odnosu na prvobitni kalendar natjecanja sva će se kola pomaknuti za tjedan dana, sve do 14. travnja. Te srijede igrat će se utakmice 25. runde, čime će se ući u planirani raspored za posljednjih pet prvoligaških kola.
– Najvažnije, da klubovi imaju normalne uvjete za natjecanje, a gledatelji za praćenje utakmica, nego da pošto-poto inzistiramo na odigravanju, pa onda u posljednji trenutak otpadne većina dvoboja. Objektivno, u Splitu, Šibeniku i Puli mogle bi se igrati utakmice 20. veljače, no bolje je pomaknuti cijeli program nego da se tri dvoboja organiziraju, a pet ih se prolongira – naglasio je Josip Brezni, povjerenik Prve HNL.