DINAMO U NEDJELJU DOLAZI U KOPRIVNICU

20.08.2010.


Slavenu Belupu, u sklopu 5. prvoligaškog kola u nedjelju u goste dolazi aktualni prvak Dinamo, koji je u četvrtak za plasman u Europsku ligu u Mađarskoj svladao domaći Gyor – 0:2. U našem klubu potpuna je mobilizacija za dolazak Zagrepčana, čije gostovanje u Podravini uvijek izaziva posebnu pozornost.
Dinamo je uvijek, Dinamo i svaki susret s „modrima" je novi izazov. Dosadašnje utakmice u novom prvenstvu su pokazale da nitko nije nepobjediv i da se do uspjeha može doći samo velikim zalaganjem i odgovornošću cijelog sastav. Ako se naši igrači tako postave i daju sve od sebe onda možemo računati na dobar rezultat – kazao je u petak na konferenciji za novinare trener Mile Petković.
U Maksimir je stigao internacionalac Vadih Halilhodžić, koji je kao stručnjak imao dosta uspjeha u francuskim i turskim klubovima, a odveo je i reprezentaciju Obale Bjelokosti na Svjetsko prvenstvo.
Nas ne zanima tko vodi Dinamo, već nas zanima naša igra. Ona mora biti kvalitetna, što u klubu očekujemo, jer je Dinamo uvijek velik za svakog prvoligaša i velika motivacija. Zagrepčani su pobjeđivali i gubili na koprivničkom stadionu i nema razloga da ne razmišljamo optimistički. Bit će to za nas novih 90 minuta, ne tajim da Dinamo zaslužuje respekt, ali isto tako očekujem da damo svoj maksimum. Mi smo se posebno spremali za ogled sa Dinamom i zato vjerujem da će to biti dobar i kvalitetan susret.

U nedjelju navečer očekuju se ispunjene tribine Gradskog stadiona i podrška Slavenu Belupu, ali i Dinamu koji u ovom dijelu Hrvatske ima veliki broj navijača.
Utakmice se igraju zbog gledatelja i uvjeren sam da će naši navijači biti oni pravi i bodriti nas svih 90 minuta. Znam da će u gledalištu biti i dosta navijača Dinama i bilo bi nam svima drago da ih naši „drukeri" nadjačaju pljeskom i podrškom. Bit će to prava nogometna predstava u kojoj moramo pokazati svoje najveće sposobnosti, koje moraju biti najbolje do sada ako hoćemo zadržati visoki plasman. Nadam se, da ćemo svi u klubu i naši navijači biti raspoloženi nakon utakmice s Dinamom – završio je Mile Petković.

Utakmica počinje u 20 sati, vodit će je glavni sudac Ante Vučemilović, dok će njegovi pomoćnici biti Dalibor Conjar i Miro Grgić, svi iz Osijeka.