DINAMIČNI DUO Nela i Sonja nove spikerice na domaćim utakmicama Slaven Belupa

22.08.2019.


Koprivničanke Nela Carek i Sonja Barčanec nove su spikerice na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš. Novinarke i voditeljice na Radio Koprivnici, odnosno Radio Dravi nova su pojačanja u našem klubu, a moći ćete ih čuti na domaćim utakmicama Slaven Belupa. Nela je završila Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, smjer novinarstvo, dok je Sonja završila Fakultet političkih znanosti, također smjer novinarstvo, u Zagrebu. Iza sebe imaju nekoliko godina radnog iskustva, a vođenje utakmica u Koprivnici novi im je izazov.

– Ovo mi je prvi angažman u sportu i jako mu se veselim. Željna sam novih izazova, Slaven Belupo je klub iz mog grada, a i želim srušiti predrasudu o ženama i nogometu. Za mikrofonom sam još od osnovne škole, spremna sam dati sve od sebe i izgraditi se profesionalno, ali i kao osoba – rekla je Nela.

Sličnog razmišljanja je i Sonja.

– U životu moraš sve probati i jako sam sretna što mi je Slaven Belupo pružio priliku. S obzirom na moj posao, rad kluba pratim svakodnevno, a sad ću biti i dio njega zbog čega sam sretna. Drago mi je da je Slaven pokazao da je otvorenih svjetonazora, a ja se nadam da ćemo mu Nela i ja donijeti sreću i da ćemo se svi zajedno na tribinama veseliti pobjedama – rekla je Sonja.

Obje su imale ‘vatreno krštenje’ u svojim prvim utakmicama. Nela je bila spikerica na utakmici s Dinamom, a Sonja s Hajdukom.

– Pun stadion, dolazi aktualni prvak, a meni prva utakmica u ulozi službene spikerice. Nije mi bilo svejedno, imala sam veliku tremu, ali možda je tako bilo i najbolje, da s najtežim zadatkom otvorim ovo poglavlje. Bila sam sretna što nisam napravila veliku grešku, ali ne i u potpunosti zadovoljna kako sam odradila posao. Ipak, poslije sam čula samo pozitivne komentare, riječi podrške i ohrabrenja što mi puno znači. Znam da ću iz utakmice u utakmicu napredovati i nadam se da će naši dečki zabijati što više golova i pobjeđivati tako da se što prije u pozitivnoj atmosferi usavršim – objasnila je Nela.

Sonja je pak ‘debitirala’ protiv Hajduka.

– Bilo je jako zanimljivo i relativno sam zadovoljna kako je prošlo. Svjesna sam da moram još učiti i skupljati iskustva pa bi mi bilo drago da Slavenaši na tribinama još koji put ‘pogledaju kroz prste’ kada napravim greškicu. Prva utakmica je iza mene i od sad pa nadalje može biti samo bolje. Za sad imam ‘jedan od jedan’ – jednom sam vodila utakmicu i jednom je naš Slaven pobijedio. Nadam se da će tako biti svaki put jer je bilo lijepo vidjeti i čuti kako publika podržava svoj klub – zaključila je Sonja.

Nela i Sonja, dobrodošle!