Dean Klafurić: “Dojam je fantastičan, želim da se vrati stara sinergija navijača i kluba”

11.06.2021.


Dean Klafurić, novi trener Slaven Belupa, danas je preuzeo klupu našeg prvoligaša i rekao nam svoje prve dojmove.

– Dojam je fantastičan. Drago mi je da sam došao u tako veliki klub gdje su u prošlosti bili veliki treneri od kojih su neki kasnije postali i izbornici naše reprezentacije. Za mene je ovo velika čast i veliko priznanje, a s klubom sam dosta upoznat. Pratio sam ga više sezona, pogotovo od kad sam bio bez posla i u Hrvatskoj.

Poručio je Klafurić što će naši navijači moći očekivati od njega i njegovih suradnika.

– Moji suradnici i ja ćemo se truditi biti maksimalno profesionalni. Želimo dati najviše od sebe u svom radu i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja navijača. Želja mi je ispuniti ciljeve koje je pred mene stavila Uprava i nadam se da ćemo uspjeti u tome.

O ciljevima kluba.

– Ciljevi kluba su pomlađivanje same momčadi, no to ne ide preko noći. Dobra je stvar što imamo od prošle sezone vrlo iskusnu momčad i ti igrači će biti jako bitni u tranzicijskoj fazi pomlađivanja. Mlađi igrači puno lakše stasaju i sazrijevaju uz toliko iskusne igrače. Nama je želja da igramo prepoznatljiv i napadački nogomet te da postignemo što bolje rezultate uz nove mlade igrače.

Bit će promjena i u svlačionici Slaven Belupa.

– Promjena u igračkom kadru će biti. Već su neki igrači i napustili naš klub, a sigurno da će biti i pojačanja. Jako je malo vremena do početka priprema, tu ćemo utvrditi koje su nam promjene nužne, no mislim da je i trenutni kadar izrazito dobar. Imamo puno kvalitetnih igrača koji imaju itekakvu važnost u HT Prvoj ligi, a posebice u Slavenu. Uz njih i neke promjene, mislim da imamo dobar temelj za ostvarivanje ciljeva koji su pred nama.

Slaven Belupo odlučio je da u budućnosti važniju ulogu u klubu igraju mlađi igrači.

– Drago mi je da je Uprava kluba u meni prepoznala trenera koji voli raditi s mlađim igračima. To mi je veliko priznanje i čast, a ja ću se truditi da to opravdam.

Povratak u Hrvatsku nosi niz pogodnosti.

– Stvarno sam želio raditi u Hrvatskoj ligi, no nakon mog odlaska iz Dinama i povratka u Goricu u kojoj se nisam dugo zadržao okrenuo sam se inozemstvu što se pokazalo kao jako dobar potez u mojoj trenerskoj karijeri. Sada sam tu u Hrvatskoj i to je ono što me čini jako sretnim, prvenstveno zbog blizine moje obitelji, a i tu se najbolje mogu izraziti što se tiče kulture i samog jezika te svojim igračima koje već poznajem od ranije lakše prenijeti svoje zamisli.

Trener Klafurić nije zaboravio i naše navijače, dapače. Imao je poruku za njih.

– Volio bih da Slaven i njegovi navijači imaju onakvu sinergiju kakvu su imali dok je klub igrao u europskim natjecanjima te kada su tu prije mene bili puno veći treneri koji su ostvarili velike rezultate. Tijekom tih rezultata navijači su uživali, a ja bi htio da tako uživaju i sada.

Još jednom želimo našem novom treneru puno sreće u zajedničkoj budućnosti!