DAVID PUCLIN: DOLASKOM U SLAVEN BELUPO UČINIO SAM NAJBOLJI IZBOR

18.01.2018.


Nakon jesenske utakmice s Istrom 1961 koja je krajem studenoga odigrana na koprivničkom stadionu i pobjede Slavena Belupa 2:0, trener našeg kluba Tomislav Ivković vrlo se pohvalno izrazio o gostujućem veznom igraču Davidu Puclinu(25) koji se od prvih prinova našao među “koprivničkim dečkima” i priključio pripremama za proljetni dio prvenstva.

– Rođeni sam Međimurec i naravno da sam prvi ozbiljniji pristup nogometu imao u Čakovcu. Zatim sam otišao u Varaždin, dok sam u Istru stigao 2016. godine za koju sam odigrao 38 utakmica i postigao dva pogotka. Bio sam standardni igrač ali su već poznate okolnosti zbog nesređene situacije u klubu odredile da promijenim sredinu. Odlučio sam se za Slaven Belupo koji je jedini prvoligaš u sjevernom dijelu Hrvatske i mislim da sam odabrao pravu i organiziranu sredinu u koju sam se vrlo brzo uklopio. U klubu se odlično radi, trener Tomislav Ivković sa svojim suradnicima itekako razmišlja o svakom igraču i naravno cijeloj momčadi, što je jako dobar preduvjet za uspjeh. Usto, vrlo sam blizu svom rodnom gradu – kazao je David Puclin i nastavio:

– Svjestan sam da će moje igre u Slavenu Belupu biti pod povećalom no učinit ću sve da opravdam dolazak. Imam dovoljno iskustva i to ću pokazati na travnjaku, naravno uz potporu suigrača.

Već na predstavljanju sa slovenskim Brinjem bilo je vidljivo da ćete biti pojačanje za naš klub i pridonijeti njegovim još boljim igrama?

– Drago mi je takvo mišljenje i svjestan sam da se to od mene očekuje. Vježbam redovito, ispunjavam sve zahtjeve trenera kako bih se maksimalno pripremio i bio spreman za najveće napore. S prijateljskim utakmicama nastavljamo na pripremama u Medulinu gdje će suparnici biti mnogo jači od Brinja, što je prigoda da još više pokažem svoju kvalitetu i opravdam povjerenje.

Uz nastupe za nekoliko hrvatskih klubova određeno vrijeme proveli ste i u njemačkom Saarbruckenu. Kako vidite to razdoblje?

– Mnogo mi je pomoglo što sam igrao u inozemstvu gdje sam stekao još bolje navike i uvjerio se, da se samo radom može uspjeti. Za mene osobno to je bilo vrlo pozitivno razdoblje koje mi je dalo veliki zamah. Ako se želi dobro igrati mora se maksimalno trenirati i na svakoj utakmici dati sve od sebe.

Kako vidite hrvatsko prvoligaško natjecanje?

– Vrlo je kvalitetno iako se Liga podijelila u dva dijela. Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek trenutačno su naši najbolji klubovi, dok se ostali borimo za što bolji plasman. Proljetni dio prvenstva pokazat će konačnu i pravu vrijednost svake momčadi pa tako i naše.

Što očekujete od Slaven Belupa?

– Bolji plasman nego što je trenutačni. Osim mene iz Istre je došao Kitanovski, tu je povratnik Delić, zatim Doležal koji je stigao iz Lokomotive. Uz provjerene igrače iz jesenskog dijela i nekoliko mladića koji već kucaju na vrata prve momčadi sigurno ćemo imati jači sastav. Uvjeren sam da ćemo se boriti za peto mjesto zajedno s Interom i Lokomotivom. Jako je važno kako ćemo krenuti u proljetni dio gdje prvo gostujemo kod Zaprešićana, a zatim nam dolazi Cibalija. Ako iz tih utakmica ostvarimo dobar rezultat možemo napraviti mnogo – zaključio je David Puclin koji će vjerujemo oplemeniti igru veznog reda Slavena Belupa i pokazati da je njegov dolazak bio dobar potez našeg kluba.