BRLEK I ČANAĐIJA OPRAVDALI NASTUP U MLADOJ REPREZENTACIJI HRVATSKE

12.06.2013.


Dvojica mladih igrača Slavena Belupa, Dario Čanađija i Petar Brlek vratili su se iz Poljske gdje su nastupali za hrvatsku reprezentaciju U-19, koja je igrala s Grčkom, Poljskom i Španjolskom elitno kolo za plasman na Europsko prvenstvo u Litvi.
Čanađija i Brleksu bili standardni igrači naše mlade reprezentacije,te u sva tri ogleda među njenim najboljim igračima.
Nažalost, naša odabrana vrsta nije se plasirala na EP već je to uspjelo Španjolcima koji su s našim reprezentativcima odigrali 1:1, što im je bilo dovoljno za osvajanje prvog mjesta.
Strijelacjedinog pogotka za Hrvatsku sa Španjolskom bio je naš veznjak Petar Brlek:
– U odlučujućem susretu sa Španjolcimanama je trebala pobjeda, a njima je bio dovoljan i neodlučeni rezultat s kojim je na kraju utakmica završena. Mojim pogotkom u 55. minutiprvi smo došli u vodstvo, ali su Španjolci uspjeli izjednačiti 20 minuta kasnije i osvojili prvo mjesto u skupini.
Šteta što nismo uspjeli, jer smo u sve tri utakmice prikazali vrlo dobru igru – kazao je Petar Brlek, dok je Dario Čanađija dodao:
– Nismo imali dovoljno sreće posebno u prvoj utakmici s Grčkom koju smo trebali svladati s nekoliko pogodaka razlike, usto promašili jedanaesterac i na kraju odigrali neodlučeno. Da smo svladali Grke sa Španjolskom bi nama odgovaralo neriješeno i mi bih otišli na završnicu Europskog prvenstva – istaknuo je Dario Čanađija.
Obojica su jučer došli na Gradski stadion gdje im je trener Katalinić odobrio zasluženi odmor, koji za njih neće dugo trajati.
Čanađija je već pozvan u reprezentaciju Hrvatske (U-20) koja u subotu putuje na Svjetsko prvenstvo u Tursku, a među putnicima mogao bi se naći i Petar Brlek nakon dobrih nastupa za selekciju U-19 u Poljskoj. Ne ode li Brlek u Tursku pripremama Slavena Belupa priključit će se u ponedjeljak.