BOŽO MUSA: UTAKMICA S ISTROM ZA NAS JE OD NAJVEĆE VAŽNOSTI

26.10.2016.


Božo Musa (28) rođen je u Širokom Brijegu gdje je započeo nogometnu karijeru, a u naš klub došao je početkom ove godine iz tadašnjeg prvoligaša Zagreba.
Riječ je o iskusnom igraču kojeg trener Željko Kopić jako dobro poznaje iz rada u Kranjčevićevoj kada je bio trener Zagreba i koji se prema njegovim predviđanjima odmah uvrstio na stopersko mjesto u obrani farmaceuta.
Musa je vrlo dobro odigrao prošlosezonsko proljetno prvenstvo, sada je također jedan od stupova obrane našeg prvoligaša koji u posljednje vrijeme ne postiže očekivane rezultate.
– Jako smo dobro krenuli u novu sezonu, prvih pet kola bili bez izgubljene utakmice a tada su se nažalost zaredali slabiji rezultati. Po meni je osnovni razlog što je naša ključna poluga u veznom redu Nikola Pokrivač iznenada obolio, dok se novopridošli igrači još nisu dovoljno uklopili u momčad. Usto neke smo utakmice kod kuće, s Osijekom i Lokomotivom izgubili dosta nesretno iako smo imali uvjerljivo vodstvo i to nas je poljuljalo u daljnjim nastupima. Naravno da nam je nedostajalo i određene sportske sreće bez koje nema uspješnih rezultata – istaknuo je Božo Musa, te nastavio:
– U drugu četvrtinu prvenstva također smo dobro krenuli, odigrali neodlučeno u gostima s Interom u Zaprešiću i Cibaliom u Vinkovcima gdje smo propustili prigodu za osvajanje sva tri boda. U gostima smo najslabije igrali u Splitu, ali vjerujem da je to ostalo iza nas.
Da li ovotjedna pobjeda u Kupu kod drugoligaša Novigrada može biti prekretnica?
– Uvjeren sam da može jer nam je upravo trebao “jedan pun pogodak” za koji se nadam da će za nas biti jako poticajan u sljedećim prvenstvenim nastupima. Mislim, da je serija slabih rezultata iza nas i da ćemo krenuti prema vedrijim danima za klub.
U subotu u Koprivnici gostuje Istra. Koliko je ta utakmica važna za Slaven Belupo?
– Jedna od najvažnijih, čak mogu reći prijelomna za naš nastavak prvenstva. Učinit ćemo sve da nakon dugo vremena u prvoligaškom natjecanju postignemo pobjedu s kojom bi opet krenuli prema boljem plasmanu. Svjesni smo značaja susreta s Puljanima, igramo kod kuće i mislim da smo bliže osvajanju bodova. Zajedeno sa stručnim stožerom analiziramo njihovu igru i mislim da ćemo se na kraju radovati.
Može li koprivnički prvoligaš doći u nezavidnu situaciju, odnosno u borbu za opstanak?
– Imamo momčad koja sigurno neće doći u tu situaciju, iako je Liga dosta izjednačena. Naš je cilj biti u sredini ljestvice i uvjeren sam da ćemo to ostvariti. Prvenstvo je dugo, bit će još nepredvidivih rezultata, ali Slaven Belupo može biti siguran da njegova borba za opstanak ne dolazi u obzir.
Gdje vidite naš klub na kraju sezone i da li može još dalje u Kupu?
– Ljestvice se već podijelila na dva dijela, a prva četiri kluba: Dinamo, Rijeka, Osijek i Hajduk sigurno neće “posijati” bodovnu prednost koju imaju, tako da ćemo se mi ostali boriti za plasman od petog do desetog mjesta. Već sam rekao da ćemo mi biti u sredini i ne sumnjam u ostvarenje tog plasmana. U Kupu bih opet želio igrati u finalu.
Kako se osjećate u Slavenu Belupu?
– Odlično! Radi se svakodnevno i to jako dobro, a Stručni stožer zna svoj posao. Kad se još novopridošli igrači potpuno “smjeste” u novu sredinu rezultati će sigurno biti bolji. Naši navijači to mogu očekivati i pozivam ih na veću potporu s tribine jer uz njihovu podršku možemo još više učiniti – završio je Božo Musa.