BOJAN VRUČINA OTVORIO VRATA REPREZENTACIJE

02.04.2009.


Najbolji koprivnički napadač Bojan Vručina, koji je u dosadašnjem prvoligaškom prvenstvu postigao 13 pogodaka prvi je igrač našeg kluba koji je pozvan u najbolju hrvatsku vrstu, koja je ovog igrala kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo s Andorom.
Iako Vruči nije nastupio na spomenutom susretu njegova prisutnost u reprezentaciji potvrđuje, da izbornik Bilić na njega najozbiljnije računa za sljedeće nastupe hrvatske selekcije. I dok je Bojan bio među najboljim hrvatskim odabranicima naši mladi igrači, Mato Jajalo i Elvis Kokalović, nastupili za mladu selekciju (U-21) koja je igrala Crnom Gorom i s odgovarajućom reprezentacijom Mađarske u Kupu Alpe-Adria. Veliko je to priznanje koprivničkim reprezentativcima, ali isto tako i Slavenu Belupu u kojem s ponosom možemo reći, da u našoj sredini ne stvaramo igrače samo za svoje već i reprezentativne dosege.
Kada je riječ o našim mladim reprezentativcima, Jajalu i Kokaloviću valja istaknuti, da su na najboljem putu stvaranja uspješne reprezentativne karijere. Jer, obojica su vrlo brzo postali standardni igrači Slavena Belupa, a igrama i prvoligaškim nastupima već do sada su iskazali svoju prepoznatljivu darovitost. Vrlo su mladi i pred njima je blistava zaista karijera, ali pod uvjetom da nastave upornim radom u klubu i naravno dobrim igrama. Jajalo je i kapetan mlade reprezentacije što je izuzetno priznanje svakom igraču, dok je Kokalović jedan od najboljih stopera. Nadamo se, da će obojica ubrzo još više napredovati, što im otvora mogućnost poziva u najbolju selekciju gdje se već nalazi Vručina, koji je svojedobno također bio mladi reprezentativac. Vjerujemo, da će sva trojica u nastavku prvoligaškog prvenstva potvrditi svoje kvalitete i pridonijeti Slavenu Belupu da opet ostvari plasman u Kup Uefe, što bi bio još jedan sjajan europski uspjeh našeg kluba.