BOJAN VRUČINA IZGUBLJEN ZA PRVI DIO SEZONE

26.08.2009.


Već dulje vrijeme najbolji napadač Slavena Belupa Bojan Vručina osjećao je bolove u koljenu lijeve noge, te je u utorak podvrgnut artroskopskom zahvatu, koji je obavio liječnik dr. Eduard Rod.
– Nismo očekivali da je ozljeda tako ozbiljna i naš najbolji napadač bit će izvan stroja četiri do šest tjedana, što znači da je najvjerojatnije izgubljen za jesenski dio prvenstva. Utvrđeno je oštećenje lateralnog meniska, kao i ozbiljno oštećenje hrskavice. Zbog toga će Vručina četiri do šest tjedna koristiti štake. Sada mu slijedi potpuno mirovanje, zatim rehabilitacija i tek onda lagani treninzi. Nadamo se, da će sve ići po planu i da će naš najbolji napadač opet biti u vrhunskoj formi – kazao je klupski fizioterapeut Miroslav Jamnić, koji brine o oporavku Bojana Vručine.
Veliki je to problem za klub kao i za trenera Zlatka Dalića, koji će odmah morati tražiti zamjenu za koprivničkog topnika. Farmaceuti od napadača na raspolaganju imaju Maria Jurića, Aljošu Vojnovića, Franju Tepurića, Matiju Poredskog i Mateasa Delića, koji je trenutačno ozlijeđen, a tu je i povratnik Krunoslav Jambrušić. No upitno je hoće li netko od njih moći zamijeniti Vručinu, koji je u prošloj sezoni postigao 14 pogodaka i bio treći prvoligaški strijelac.