Benedik Mioč novi je igrač Slaven Belupa

19.09.2022.


Benedik Mioč i Slaven Belupo danas su potpisali dvogodišnji ugovor te je veznjak rođen u Osijeku 6. listopada 1994. godine postao novi igrač našeg kluba. Mioč je u svojoj karijeri branio boje Osijeka, Hrvatskog dragovoljca, moldavskog Sheriffa, mađarskog Puskasa i gruzijskog Saburtala. Valja istaknuti da je u svojoj karijeri upisao gotovo 200 prvoligaških utakmica u Hrvatskoj, Mađarskoj, Moldaviji i Gruziji te 19 utakmica u Europi. U naš klub stiže kao slobodan igrač.

– Većinu igrača i kompletan stožer znam jer smo već surađivali zajedno pa mi neće trebati previše vremena za prilagodbu. Drago mi je da sam u Koprivnici i Slaven Belupu. Grad sam upoznao kroz brojna gostovanja, što u seniorima, što u mlađim dobnim kategorijama, i veselim se boravku u Podravini. Sjećam se kada sam još bio u Osijeku, svako gostovanje u Koprivnici za nas je bilo jako teško. Sada sam sretan što ću biti na drugoj strani. Želim pomoći svojim iskustvom i svojim zalaganjem na svakom treningu i svakoj utakmici i vjerujem da ćemo zajedno nastaviti s ovim odličnim rezultatima sa starta prvenstva jer to klub poput Slaven Belupa i zaslužuje – rekao je po potpisu ugovora novi igrač Slaven Belupa.

Mioč može ‘pokriti’ sve pozicije u veznom redu, a kada pričamo o vrlinama, prilično dobro pamtimo kakav udarac ima izvana.

– Želim se što prije vratiti u natjecateljski pogon. Ako ćemo držati priključak s klubovima iz vrha, osvajati bodove i igrati dobro, onda će i pojedinci ‘iskakati’. Volim igrati, volim imati loptu u svojim nogama i priključivati se napadu iz drugog plana. Da, haha, na nesreću Slavena, a tada moju sreću zabio sam lijep gol za Hrvatski dragovoljac. Možda je baš taj gol doveo do ovog trenutka jer je nakon te utakmice stigao novi, sadašnji, stožer u klub, neki novi igrači, a evo sada i ja. Od tog trenutka dosta je stvari u Slavenu krenulo uzlaznom putanjom pa se nadam da će se tako i nastaviti – zaključio je Mioč.

Dobrodošao i sretno!