ATHLETICO BILBAO JE SLJEDEĆI SUPARNIK SLAVENA BELUPA U EUROLIGI

20.07.2012.


Danas je u Nyonu obavljeno ždrijebanje 3. pretkola Eurolige u kojem nije bilo sreće za Slaven Belupo ukoliko prođe sjevernoirski Portadown, što nitko ne dvoji nakon uvjerljive pobjede u prvoj utakmici – 6:0.

Ždrijeb je htio da suparnik našem klubu u trećem pretkolu bude španjolski prvoligaš Athletico Bilbao, prošlosezonski finalista Europske lige i jedan od najboljih klubova iz zemlje svjetskih i europskih prvaka.

Prva utakmica igra se u Španjolskoj 2. kolovoza, a uzvrat sedam dana kasnije u Koprivnici. Utakmica sa Španjolcima na koprivničkom travnjaku bit će još jedna poslastica za poklonike Slavena Belupa i hrvatskog nogometa.

–  Što reći, osim da smo dobili najtežeg mogućeg suparnika koji pripada vrhu španjolskog i europskog nogometa. Bilbao ima momčad koja igra sjajan nogomet i nema dvojbe da je veliki favorit. Igrat ćemo najbolje što možemo, pa ćemo vidjeti kako će ispasti. Ne predajemo se unaprijed i sve ćemo učiniti da se što bolje suprotstavimo velikom protivniku – kratko je nakon današnjeg ždrijebanja u Nyonu rekao trener Slavena Belupa, Roy Ferenčina i naglasio:

–  Sada razmišljam samo o početku novog prvoligaškog prvenstva i o nedjeljnoj utakmici s Cibaliom u Vinkovcima, gdje idemo po pozitivan rezultat.

Hajduk također nije imao sreće, jer prođe li latvijski Skonto kojeg je u prvom susretu svladao 2:0, u trećem će pretkolu na noge će milanskom Interu.