ANTE ČAČIĆ ZADOVOLJAN DOSADAŠNJIM DIJELOM PRIPREMA

26.01.2015.


Koprivnički prvoligaš vratio se s jednotjednih priprema u Medulinu gdje je uz svakodnevne treninge sudjelovao i na turniru Arena cup, te bez izgubljene utakmice osvojio treće mjesto.

Farmaceuti su pobijedili OFK Beograd 1:0, odigrali neodlučeno sa zagrebačkom Lokomotivom 2:2 i u borbi za treće mjesto svladali bosanskohercegovačkog prvoligaša Viteza 1:0.

Kroz cijeli tijek medulinskih priprema našu momčad zaobišle su ozljede, osim napadača Cesarca koji je ozlijedio gležanj još u uvodnom dijelu priprema na Lošinju.

Nakon tri jako dobre provjere trener Ante Čačić vrlo je zadovoljan obavljenim poslom, igrači su odlično izdržali sve napore, a uvjerio se i u mogućnosti mladih igrača koji su prvi put bili na pripremama pod njegovim vodstvom i opravdali ukazano povjerenje.

Za našeg prvog stručnjaka je najvažnije da je momčad pokazala veliko zajedništvo na treninzima i utakmicama, da nije bilo nikakvih “iskakanja” iz ritma i programa koji se provodio, te da su mu dosadašnje pripreme pokazale sliku ekipe koja će krenuti u proljetni dio prvenstva.

Iako će, kako je rekao, u posljednjem dijelu priprema finalizirati neke detalje i svakog igrača nastojati dovesti u još optimalniju formu kako bi momčad izgledala još bolje nego u završnici jesenskog prvenstva u kojem je vrlo dobrim igrama i uspješnim rezultatima završila na sedmom mjestu.

Ante Čačić je vrlo zadovoljan i radom svojih suradnika: pomoćnog trenera Gorana Mikolaja, trenera vratara Branka Balija i kondicijskog trenera Filipa Raka koji su također jako dobro odradili svoj posao, tako da u stručnom stožeru našeg prvoligaša za proljetni dio natjecanja neće biti nikakvih promjena.

Nakon jučerašnjeg povratka iz Medulina trener Čačić je zbog napornih priprema i vrlo jakih prijateljskih utakmica dao je igračima dvodnevni odmor i slijedeći trening zakazao za srijedu na koprivničkom stadionu, gdje će se momčad pripremati do prve proljetne utakmice sa Zagrebom – 8. veljače.

Posljednju provjeru uoči ogleda s “pjesnicima” iz Kranjčevićeve pred koprivničkim gledateljstvom Slaven Belupo će imati u subotu (31. siječnja) s mađarskim prvoligašem Dunajvarosem, najvjerojatnije na Gradskom stadionu ako to dozvole vremenske prilike. Bit će to generalka na kojoj će, pretpostavljamo, istrčati postava koja će se suprostaviti Zagrebu.