ANTE ČAČIĆ: VRLO SAM ZADOVOLJAN OSVOJENIM BODOVIMA U OSIJEKU

08.12.2014.


Pobjedom u Osijeku u pretposljednjem jesenskom kolu Slaven Belupo je pokazao da pod vodstvom trenera Ante Čačića može računati i na veće domete, iako je njegov trenutačni plasman na sedmo mjesto više nego uspješan.

Koprivničanci su do prije nekoliko kola bili posljednji na ljestvici a sada imaju bodovnu prednost koja je za Zadar, Istru i Osijek nedostižna, iako ih još očekuje gostovanje kod vodećeg Dinama.

Igra koju je naša momčad prikazala u osječkom Gradskom vrtu zaslužuje svaku pohvalu: potpuna dominacija na travnjaku uz niz konkretnih akcija koje su rezultirale tri pogotka u mreži domaćina, a moglo ih je biti i više.

Vrlo sam zadovoljan i naravno sretan što smo u jednoj tako važnoj utakmici osvojili bodove s kojima potpuno mirno ulazimo u samu jesensku završnicu. Igrali smo vrlo sigurno sve do 85. minute kada smo zbog određenog nedostatka koncentracije zamalo kompromitirali sve što smo učinili. Najvažnije, da smo sačuvali pobjedu i nastavili uspješan jesenski niz – istaknuo je nakon osječkog gostovanja trener naše momčadi Ante Čačić i nastavio:

Sada imamo osam bodova više od Zadra, pet od Osijeka i četiri od Istre, dok nam četvrtoplasirana Lokomotiva bježi svega pet bodova. Imamo pravo pogled baciti prema naprijed i u proljetnom se nastavku uključiti u borbu za mogući izlazak u Europu. U susretima s Rijekom, Lokomotivom, Splitom, Zadrom i Osijekom smo pokazali koliko vrijedima. Usto i dalje tvrdim, što sam rekao i kod svog dolaska da ova momčad ima još rezervi i da ravnopravno može igrati sa svakim prvoligašem – zaključio je vidno zadovoljan Ante Čačić koji je već danas prije podne igračima zakazao trening na Gradskom stadionu i krenuo s pripremama za posljednju jesensku utakmicu s prvakom Dinamom u Maksimiru, koja se igra u nedjelju.