ANTE ČAČIĆ: UVJEREN SAM DA ĆEMO I S LOKOMOTIVOM POKAZATI KOLIKO VRIJEDIMO

21.11.2014.


Nakon dvotjedne prvenstvene stanke i četverodnevnih priprema u Svetom Martinu na Muri, Slaven Belupo u nedjelju gostuje kod zagrebačke Lokomotive.

Ozračje u momčadi je vrlo dobro što ukazuje da bi farmaceuti u završnici jesenske sezone trebali igrati značajniju ulogu nego u dosadašnjem dijelu natjecanja.

Jako smo dobro iskoristili razdoblje poslije pobjede sa Splitom, a usto sam i bolje upoznao igrače s kojima sam proveo veći dio vremena. Vježbali smo sustavno, ništa nismo prepustili slučaju i mislim da smo spremni za okršaj s Lokomotivom koja je također momčad iz gornjeg dijela ljestvice. Nažalost, Glavina nam se ozlijedio i na njega neću moći računati do kraja jeseni – kazao je na konferenciji za novinare trener Slavena Belupa Ante Čačić, te istaknuo:

I s “Lokosima” ćemo ići na pobjedu jer to jednostavno moramo zbog našeg trenutačnog plasmana. Proširena je lista kandidata za najjači sastav, jer su Edson, Purić i Ozobić odradili žute kartone i konkurencija je sada znatno jača. Uvjeren sam, da će momčad dati sve od sebe i pokazati da imamo kvalitetu za viši plasman. Lokomotiva je tehnički jako dobra, ali mi sa svakim suparnikom tražimo bodove – rekao je između ostalog Ante Čačić, dok je igrač Vedran Purić istaknuo:

Vrlo brzo smo se upoznali sa zahtjevima našeg novog trenera koji traži bržu i snažniju igru, te stekli veće samopouzdanje. Kako je svaka utakmica za nas najvažnija tako je i nedjeljna s Lokomotivom s kojom igramo na travnjaku u Kranjčevićevoj, gdje smo gotovo uvijek igrali dobar nogomet. Naše su mogućnosti veće od trenutačnog plasmana i nadam se da ćemo postići pozitivan rezultat – zaključio je Purić.

Nedjeljna utakmica počet će u 15 sati a vodit će je Domagoj Vučkov iz Rijeke, dok će njegovi pomoćnici biti Borut Križarić (Čakovec) i Dražen Fejer (Bjelovar). Četvrti je Igor Križarić (Čakovec), a delegat Ivan Šutalo (Osijek).