ANTE ČAČIĆ: POBIJEDIMO LI I HAJDUK MOŽEMO RAZMIŠLJATI O EUROPI

20.04.2015.


Otkako je Ante Čačić došao za trenera Slavena Belupa koprivnički stadion je neosvojiva tvrđava za njegove prvoligaške suparnike.

Čačić je u jesenskom dijelu “pomeo” Split i Zadar, u proljetnom Istru, Lokomotivu, Osijek i Zagreb, dok je neodlučeno odigrao samo s vodećim Dinamom.

Uspjeh je to kojem se malo tko nadao nakon što je popularni Ante kod dolaska u Koprivnicu našu momčad naslijedio na začelju, dok se nakon nedjeljne pobjede sa Zagrebom učvrstio na šestom mjestu s istim brojem bodova kao i petoplasirani Split.

Farmaceuti su tako od sastava koji se borio za goli prvoligaški život došli u situaciju da s velikim optimizmom mogu gledati prema gornjem dijelu ljestvice i nastave li tako, prema europskim  ciljevima.

Nakon osvojenih bodova s “pjesnicima” koprivnički trener bio je vidno zadovoljan, kao i navijači našeg kluba, te rekao:

Za nas je to bila posebno važna utakmica s izravnim suparnikom u borbi za sredinu ljestvice i zato je ova pobjeda jedna od najvrjednijih do sada. Znao sam danas čeka težak susret jer Zagreb je tehnički jako dobra momčad. Bili smo bolji, iako smo u nekim trenucima igrali malo labavo, što nas je moglo stajati i neželjenog rezultata. Čestitam svojim igračima koji su se nakon izjednačenja gostiju vratili u igru, što smo na kraju kapitalizirali osvajanjem tri vrlo vrijedna boda – istaknuo je Ante Čačić i nastavio:

Sljedeću utakmicu također igramo kod kuće, a u goste nam dolazi Hajduk kojeg sada dočekujemo u znatno boljem ozračju. Ako je završimo pobjedom tada najavljujem borbu za Europu, što je malo tko očekivao – zaključio je trener našeg kluba.