Aleksovski: “Čestitam Lovri na povijesnom transferu, ovo je još jedan dokaz o radu naše Škole nogometa”

10.09.2021.


Veliki transfer ostvarili su danas Slaven Belupo i Lovro Zvonarek. Potpis šesnaestogodišnjeg veznjaka poniklog u našoj Školi nogometa, u koju je stigao kao desetogodišnjak iz preloške Mladosti, za njemačkog velikana FC Bayern München ogroman je uspjeh za samog igrača, naš klub i našu Školu.

– Čestitam Lovri koji gotovo svakodnevno ispisuje povijest. Najmlađi debitant u povijesti Slaven Belupa, drugi najmlađi u povijesti HNL-a, najmlađi strijelac, a sada i ovaj transfer… Zaista impresivno. Istaknuo bih da je Lovro ovo zaslužio, prije svega, svojim pristupom, zalaganjem i odgojem, a onda i svojom ogromnom talentiranošću. Čestitamo i njegovoj obitelji koja je kroz cijelo ovo razdoblje bila ‘čvrsto na zemlji’ i našem klubu koji ostvario ovaj povijesni transfer – rekao je direktor našeg kluba Aleksandar Aleksovski.

Potvrdio je direktor da je ovo ogroman plus i za našu Školu nogometa.

– Ovo je još jedan od dokaza o i više nego kvalitetnom radu Škole nogometa Slaven Belupa. Trinaest generacija i više od 300 djece koja treniraju na jednom velikom i dva mala terena ostvaruju odlične rezultate u svojim natjecanjima, ali mi tu ne želimo stati. Želimo našu Školu svakodnevno dizati na još višu razinu. Zaposlili smo dva kondicijska trenera kako bi dodatno poboljšali rad, povećali broj djece u školi, stremimo prema brojki od 400 i više, odgajamo mlade trenere i šaljemo ih u HNS-ovu akademiju kako bi dodatno napredovali, unapređujemo infrastrukturu… Gledamo na našu Školu kao na naše blago i blago grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije i tako se odnosimo prema njoj – objasnio je Aleksovski.

O tome govore i dva turnira koja organizira NK Slaven Belupo.

– U organizaciji našeg kluba imat ćemo dva velika turnira. Jedan je “Lino liga” koja starta ovog vikenda, a u kojoj ćemo okupiti klubove ‘iz našeg bazena’, klubove prijatelje. Radi se o turniru za U-9 generaciju na kojem će sudjelovati Virovitica, Đurđevac, Mladost iz Ždralova, Bjelovar, Starigrad, Lumen i Donje Međimurje, a koji će pružiti mladim igračima dodatnu aktivnost u kojoj će moći uživati u igri i druženju, a ujedno i da razvijaju svoje sposobnosti i znanja. Drugi je “Mala liga prvaka” za dječake rođene 2013. i 2014. godine u kojoj će naši mladi dečki odmjeriti snage s ekipama poput slovenskih Olimpije, Maribor i Aluminija te Lumena iz Varaždina. Vjerujemo u našu Školu i tako se ponašamo prema njoj – zaključio je Aleksovski.