Trener Ricardo Moniz uoči Istre 1961

18.08.2023.


Nogometaši Slaven Belupa sutra će od 18:30 u sklopu 5. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Istru 1961. Utakmicu je najavio trener naše momčadi Ricardo Moniz.

– Baš kao i protiv Rudeša, ovo je još jedno naše finale. Kako za nas, tako i za Istru s obzirom na to da oni imaju dva, a mi četiri boda. Možemo reći da je to ‘utakmica za šest bodova’. Pokazali smo protiv Hajduka dva lica. U prvom poluvremenu smo bili dobri, odlično organizirani i imali dvije velike šanse preko Hlevnjaka i Ortiza. Nažalost, u drugom dijelu nismo bili pravi. Bili smo preblizu našem golu, previše u našem šesnaestercu i na kraju izgubili. Gledam čašu uvijek kao napola punu i zato čestitke mojoj momčadi na prvih 45 minuta, nedostajao je samo pogodak.

Iako na kontu ima samo dva boda, Istra je izuzetno opasna momčad.

– Istra ima fantastičnog napadača u Ercegu. Sposobni su mijenjati sustave, a sada imaju i novog trenera. Očekujemo ih u sustavu 4-3-3, a na primjeru Livaje iz prošlog kola smo naučili da ćemo morati posebnu pažnju posvetiti Ercegu. Ne smijemo mu ostaviti previše prostora. Moramo imati obrambenu stabilnost i organiziranost. Uvijek možemo zabiti, no primamo prelako golove.

Sastav i sustav naš će trener odlučiti sutra uoči utakmice.

– Sutra neću moći računati na Markovića, Hlevnjaka, Međimorca, Camiacova, Pllanu i Božića. Žao mi je što ih neće biti. Što se tiče napadača, na kraju, svi moraju raditi razliku i zato očekujem više od njih. Imamo Ortiza, Manaja, Štrkalja i Jagušića iz naših juniora. Njihov zadatak je da budu u šesnaestercu i da zabijaju golove.