Stadion


GRADSKI STADION “IVAN KUŠEK APAŠ”: IZGRADNJA U TRI FAZE

Prve konture Gradskog stadiona u Koprivnici počele su se nazirati tijekom 1996. godine, samo godinu prije povijesnog ulaska NK Slavena Belupa u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Tribina službeno ima 3.134 sjedećih mjesta, a sa stajanjem može primiti i nešto više od 4000 gledatelja. U II. fazi projekta, koja je završila 2006. godine, na stadionu su izgrađene prostorije potrebne za funkcioniranje NK Slavena Belupa – administratitivni uredi i VIP salon. U III. fazi predviđa se izgradnja posebne zgrade uza zapadnu tribinu sa stambeno-poslovnim prostorom te prostorom na tribini za vip uzvanike i novinare. U toj se, posljednjoj fazi projekta predviđa i natkrivanje cijele zapadne tribine (sada je natkrivenost samo djelomična, a riješena je privremenom krovnom konstrukcijom).

U svibnju 2007. godine grad Koprivnica, u čijem je vlasništvu Gradski stadion, dovršio je investiciju izgradnje stadionske rasvjete postavljanjem četiriju rasvjetnih stupova s reflektorima za noćne utakmice pojedinačne visine 45,5 metara.